Kolejny majonez w ramach współpracy z
Majonez kętrzyński lekki
Ponieważ opisywałam Wam pozostałe dwa i trochę bez sensu pisać praktycznie to samo, ten post będzie inny- dodam tutaj przepis na mój ulubiony dip :)
Dzisiaj mamy akurat na obiad rybę i frytki, a to idealny moment żeby przepis na dip wykorzystać:)
Nauczyłam się go na studiach od koleżanki z pokoju, trochę go podrasowałam po swojemu
Potrzebujemy:
3 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżeczki majonezu
szczypta bazylii
szczypta pieprzu
szczypta majeranku
3 ząbki czosnku + szczypta czosnku granulowanego
Wszystko razem mieszamy, czosnek przeciskamy i dodajemy do dipu. Dip idealny do mięsa, frytek, jajek. My z mężem czasem robimy nawet z 5 ząbków czosnku, ponieważ lubimy czosnek:)
Majonez kętrzyński lekki idealnie nadaje się do tego rodzaju dipów, zazwyczaj jak robię dip muszę dodawać jogurt naturalny do majonezu, bo majonez jest ciężki, tłusty i dip mało smaczny. Majonez kętrzyński lekki jest delikatny w smaku, kremowy, ale nie leisty. Po prostu idealny do tworzenia z jego pomocą sosów i dipów. Ja ze swojej strony polecam ten majonez, bo jedząc go nie miałam tego uczucia ciężkości, jest smaczny i do tego o zmniejszonej zawartości tłuszczu, a więc nawet osoby dbające o figurę mogą się na niego skusić:)
Zapraszam także do odwiedzenia strony Majonezy Kętrzyn oraz na FB
Majonez kętrzyński lekki
Ponieważ opisywałam Wam pozostałe dwa i trochę bez sensu pisać praktycznie to samo, ten post będzie inny- dodam tutaj przepis na mój ulubiony dip :)
Dzisiaj mamy akurat na obiad rybę i frytki, a to idealny moment żeby przepis na dip wykorzystać:)
Nauczyłam się go na studiach od koleżanki z pokoju, trochę go podrasowałam po swojemu
Potrzebujemy:
3 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżeczki majonezu
szczypta bazylii
szczypta pieprzu
szczypta majeranku
3 ząbki czosnku + szczypta czosnku granulowanego
Wszystko razem mieszamy, czosnek przeciskamy i dodajemy do dipu. Dip idealny do mięsa, frytek, jajek. My z mężem czasem robimy nawet z 5 ząbków czosnku, ponieważ lubimy czosnek:)
Majonez kętrzyński lekki idealnie nadaje się do tego rodzaju dipów, zazwyczaj jak robię dip muszę dodawać jogurt naturalny do majonezu, bo majonez jest ciężki, tłusty i dip mało smaczny. Majonez kętrzyński lekki jest delikatny w smaku, kremowy, ale nie leisty. Po prostu idealny do tworzenia z jego pomocą sosów i dipów. Ja ze swojej strony polecam ten majonez, bo jedząc go nie miałam tego uczucia ciężkości, jest smaczny i do tego o zmniejszonej zawartości tłuszczu, a więc nawet osoby dbające o figurę mogą się na niego skusić:)
Zapraszam także do odwiedzenia strony Majonezy Kętrzyn oraz na FB
no
OdpowiedzUsuńtak takie dipy sa pyszne ten majonez idealnie sie nadajd do tego .
majonezem tym smarowalam kanapke malemu to zlizal majonez z usmiechem na
buzi .
robiłam kiedyś bardzo podobny dip, oprócz Twoich składników dodawałam też oregano :) ale za to nie używałam majeranku :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dipy do frytek aczkolwiek robię to trochę w innym wydaniu :) Najważniejsze,żeby smakowało a przepis właśnie taki się wydaje więc i ja chętnie skorzystam z tego przepisu i przetestuję na moim mężu i na sobie oczywiście też :) A majonez już nam znamy więc główny składnik jest już smaczny a czy cała kompozycja przypadnie mi do gustu o tym chętnie się przekonam :)
OdpowiedzUsuńmy też uwielbiamy czosnek, robiłam trochę inny dip ale wypróbuję i Twój :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, aż zgłodniałam :-)
OdpowiedzUsuń