12/13/2014 07:42:00 PM

Majonezy Kętrzyn- Babka Piaskowa

Kolejny produkt w ramach współpracy z



Babka piaskowa

Jak zwykle powiem Wam, że uwielbiam takie szybkie i proste ciasta i kolejny raz powiem "jaka ja głupia byłam, że wolałam tyle się paprać w domowe ciasta" serio.

Do przygotowania babki potrzeba było



* 2 całe jajka
* 1/2 szklanki wody
* 7 łyżek stołowych oleju

I to wszystko. Proste? No jasne, że tak nawet największy laik kuchenny nie może zrobić tego źle. Wystarczy przesypać opakowanie babki do miski dodać jajka, wodę i olej i użyć miksera. Po 5 minutach wlewamy na brytfankę i pieczemy. Moja babka trochę mi popękała co widać na zdjęciach, niestety w trakcie pieczenia mój kochany synek zaczął bawić się zmywarką (przycisk mam na wierzchu) włączał i wyłączał, na nić było moje odciąganie go do pokoju i zabawianie. Niestety w pewnym momencie nastąpiło przeciążenie i piekarnik też się wyłączył, nie wiem czy długo bo robiłam to rano i pewnie stąd te pęknięcia bo rósł a potem nagle piekarnik przestał grzać. No ale wizualna strona nie jest taka najważniejsza. Co do smaku przyznam jest super smaczna, na tyle smaczna, że razem z moim urwisem zjedliśmy dziś połowę babki ;p Wiem wiem tak przed Świętami się objadać , no ale nie dało się przejść obojętnie obok tej babki. Przyznaję szczerze, że mogłaby być nieco mniej słodka, bo ja zawsze daję mniej cukru niż w przepisie, stąd dla mnie jest ciut za słodka taka babka, ale łatwość przygotowania i zaoszczędzony czas rekompensują mi tą słodkość;) Ja ze swojej strony polecam babkę piaskową bo jest smaczna, szkoda że tak szybko znika z talerza :)

Zapraszam także do odwiedzenia strony Majonezy Kętrzyn oraz na  FB

4 komentarze:

  1. no
    pewnie ze prosta szybka i pyszna ciekawe czy taka osobka co ma "dwie
    lewe rece" by zrobila i nie sknocila. warto miec w domu taka bawke na
    wypadek jada goscie raz dwa i mamy choc ja lubie swoje wypieki

    OdpowiedzUsuń
  2. prosta i szybka :) uwilbiam takie rzeczy

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciasto szybkie do wykonania,łatwe i nie potrzeba wielu składników.Jak już wcześniej wspomniałam to produkty z Majonezu kętrzyńskiego są naprawdę smaczne a gotowe proszki do wypieku ciasta sprawiają,że oszczędzamy czas a nawet nie potrzeba zbyt wielu zdolności w tym temacie czyli to coś jak najbardziej dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja tez robiłam kiedys babkę z majonezem Kieleckim(najlepszy) każdy się dziwił, że można zrobić ciasto z majonezem.
    Ostatnio robiłam też ze szpinakiem,pyszne i jakie zdrowe- nawet dzieci zjadają

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 WYCHOWUJE I TESTUJE , Blogger