3/02/2015 03:22:00 PM

ProBody- Chleb

Dzisiaj przychodze do Was z recenzją smakową :) A wszystko dzięki 



od których otrzymałam do testów 2 chlebki. 

Informacje od producenta:
ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów  żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!


Moja opinia:

Pierwszy smakosz mojego domu - syn wręcz pochłaniał kolejne kromeczki ProBody. Chleb naprawdę jest niesamowicie smaczny, a do tego zachowuje miękkość na długo. Ilość ziarenek w chlebie tez nie równa się z ilością w tych sklepowych chlebach, bo jest po prostu ogromna. A smak hmm ciężko mi Wam opisać, bo to nie jest zwykły chleb. Mój mąż po otwarciu przesyłki postawił oczy i mówi : "Oszalałaś już, żeby testować chleb", a ja mu na to "spróbuj to zrozumiesz, że to nie jest tylko zwykły chleb. Teraz kiedy spróbował chleba, ciągle pyta czy zamówiłam już kolejne.

Skórka chleba jest pełna nasion, ja znalazłam takie nasiona: słonecznik, siemię i sezam, a w zasadzie nie trzeba ich szukać, bo widać je gołym okiem sami zobaczcie:

 
Skórka jest dość miękka, dlatego nie usuwałam jej podczas szykowania z chleba kanapek dla synka, bo bez problemu je pogryzł. Chlebek pomimo, iż jest ciemnym chlebem nie ma tego posmaku goryczy (jak te sklepowe). Jest smaczny, miękki i pełny ziarenek, a do tego bardzo sycący.
Wystarczyła mi jedna kanapka, żeby nie czuć głodu, a zazwyczaj jem 2 kromki.
Chlebki bardzo łatwo się kroi (dostałam je w całości, nie były krojone), nie rozrywał się podczas krojenia.

 

Chleb ProBody jest przede wszystkim bardzo zdrowy, jego skład prezentuję poniżej:
  • białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
  • składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,  
  • nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
  • błonnik jabłkowy, otręby pszenne.

    Przyznaję, że dotychczas przeze mnie kupowane pieczywo z orkiszem zazwyczaj zasuszałam i zawoziłam do rodzinnego domu, a tam tata już karmił nim swoje zwierzaki. Ale z chleba ProBody nie został nawet okruszek, wszystko zjedliśmy. Wspaniale smakuje z białym serem, ale pyszny jest także w wersji klasycznej- z masełkiem i wędliną. Przyznaję się, że dotarł do nas zaraz po moim pobycie w szpitalu i nareszcie mogłam zjeść coś dobrego i zdrowego jednocześnie. Do tego stopnia, że ja- ta która nie je kolacji, zjadałam kromkę chleba ProBody wieczorkiem.
    Co ja Wam będę tu pisać, musicie sami spróbować, bo jest przepyszny. Na stronie ProBody znajdziecie informacje na temat samego chleba, jak i tego gdzie możecie zakupić ten pyszny chlebek. Zapraszam także do odwiedzenia i polubienia ProBody na FB








6 komentarzy:

  1. my tez uwielbiamy takie nowosci :) z mezem co jakis czas kupujemy inny chleb, aby zobaczyc jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. skoro
    musimy to trzeba zakupic taki chlebek i rozkoszowac sie nim napewno
    jest duzo zdrowszy od tego bialego lupiej wplywa na nasze zdrowie

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ten chlebek, a do tego kształt jest bardzo ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciemne pieczywo jest bez porównania zdrowsze od białego i wcale się nie dziwię,że twojemu synkowi zasmakował w końcu mały wie co dobre :) chętnie i ja go skosztuję bo wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki chlebek jest dużo zdrowszy i choć nie przepadam za takim to na wypróbowanie chętnie kupię

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 WYCHOWUJE I TESTUJE , Blogger