Dobry smak John to mieszanka suszonych warzyw (cebula, papryka zielona i czerwona, czosnek, cebula smażona, natka pietruszki) sól, cukier i hydrolizat białkowy(soja). Przyprawa jest bardzo aromatyczna, już po otwarciu opakowania wydobywa się piękny zapach cebulki, czosnku czy tez natki pietruszki, a nie wspomnę już o smaku mięsa po użyciu tej przyprawy:) Pierś stała się krucha,a le soczysta, bardzo aromatyczna, zdecydowanie smaczniejsza niż wędlina ze sklepu. Przyprawa nadała mięsku lekki posmak czosnkowy, pierś nie jest zbyt słona, jeśli ktoś zastanawiałby się nad dodanie peklosmaku i solą w przyprawie. Też się początkowo obawiałam, ale pierś wyszła idealnie. Dzięki temu, że ją pokroiłam pierś nie jest sucha, bo przyprawy dotarły do środka mojej prasowanki. Pierś jest tak smaczna, że jemy ją bez chleba i innych dodatków, łatwo się ją kroi i bardzo szybko znika;)
Polecam Wam serdecznie profil Od dzisiaj robię kiełbasy i inne frykasy. Zapraszam Także do odwiedzenia strony Tradismak.
Mniam ja dzis miałam kotlety z piersi indyka :)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńależ mi smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńwyglada pysznie
OdpowiedzUsuńbede musiala sprobowac :) ewelina tkacz
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierś z indyka.Z chęcią kiedyś spróbuję Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy w domu pierś z kurczaka pod każdą postacią,w każdej panierce.Mniam Mniam,musi być pyszne..
OdpowiedzUsuńnie ma porównania z tymi gotowymi w sklepach trzeba zrobić samemu
OdpowiedzUsuń