Lubicie diabelsko ostre potrawy? Jeśli tak, ten post jest dla Was w 100% :)
Tarsmak i sos PIRI PIRI, pod tą niewinnie brzmiąca nazwą czyha prawdziwie diabelski smak. Sama się bardzo ostro;) przekonałam.
Tarsmak i sos PIRI PIRI, pod tą niewinnie brzmiąca nazwą czyha prawdziwie diabelski smak. Sama się bardzo ostro;) przekonałam.
Ale, ale to nie żadne tam tabasco, czy coś w tym stylu i broń Boże nie kończcie czytania, bo ten ostry smak sosu od Tarsmak może się przydać do bardzo wielu potraw.
PIRI PIRI to mieszanka kilku odmian ostrych papryczek zamkniętych w jednej 250 ml tubie. Sos ten ma bardzo ostry smak i ostry zapach. Nadaje się do każdego rodzaju potraw. Próbowaliście kiedyś dodać takiego sosu do zupy? Nie? to koniecznie spróbujcie na przykład do pysznej zupy dyniowej. To idealne połączenie na rozgrzanie- gwarantuję.
U nas zupę dyniowa robi się w łagodnej wersji- dla syna i właśnie sos PIRI PIRI idealnie sprawdził się jako ten dodatek do mojego i męża talerza, w celu wzmocnienia smaku.
A moze lubicie dobrze doprawione mięso? Sos PIRI PIRI to też świetna "baza" do dipów. Mój ulubiony sos czosnkowo- ketchupowy do jajek zawsze był niezbyt ostry i zawsze dodawałam pieprzu, teraz daje majonez i PIRI PIRI plus jogurt naturalny i czosnek nie potrzeba mi więcej przypraw, jest idealny.
Sos PIRI PIRI jest naprawdę bardzo przydatny w kuchni, trochę się go obawiałam, a teraz nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez niego. Bo ostry nie znaczy, że dla osób którzy uwielbiają "ostre" jedzenie. Ja lubię łagodniejsze , a mimo to bardzo zasmakowałam w sosie PIRI PIRI.
Ja polecam Wam sos i zapraszam do Tarsmak oraz na ich Facebooka.A jako ciekawostkę dodam, że firmą Tarsmak to polski producent z 25 letnim doświadczeniem w branży, dlatego tak pyszne mają sosy:)
PIRI PIRI to mieszanka kilku odmian ostrych papryczek zamkniętych w jednej 250 ml tubie. Sos ten ma bardzo ostry smak i ostry zapach. Nadaje się do każdego rodzaju potraw. Próbowaliście kiedyś dodać takiego sosu do zupy? Nie? to koniecznie spróbujcie na przykład do pysznej zupy dyniowej. To idealne połączenie na rozgrzanie- gwarantuję.
U nas zupę dyniowa robi się w łagodnej wersji- dla syna i właśnie sos PIRI PIRI idealnie sprawdził się jako ten dodatek do mojego i męża talerza, w celu wzmocnienia smaku.
A moze lubicie dobrze doprawione mięso? Sos PIRI PIRI to też świetna "baza" do dipów. Mój ulubiony sos czosnkowo- ketchupowy do jajek zawsze był niezbyt ostry i zawsze dodawałam pieprzu, teraz daje majonez i PIRI PIRI plus jogurt naturalny i czosnek nie potrzeba mi więcej przypraw, jest idealny.
Sos PIRI PIRI jest naprawdę bardzo przydatny w kuchni, trochę się go obawiałam, a teraz nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez niego. Bo ostry nie znaczy, że dla osób którzy uwielbiają "ostre" jedzenie. Ja lubię łagodniejsze , a mimo to bardzo zasmakowałam w sosie PIRI PIRI.
Ja polecam Wam sos i zapraszam do Tarsmak oraz na ich Facebooka.A jako ciekawostkę dodam, że firmą Tarsmak to polski producent z 25 letnim doświadczeniem w branży, dlatego tak pyszne mają sosy:)
Musze wypróbować choc za ostrym nie przepadam ty
OdpowiedzUsuńOj to nie dla mnie ostre nie lubie takich
OdpowiedzUsuńmusze spróbować bo dotąd też wole łagodniejsze wersje dań ale ciut mi się znudizły i szukam ostrzejszej wersji
OdpowiedzUsuńoj to sos zdecydowanie nie dla mnie za to mąż lubi na ostro potrawy :)
OdpowiedzUsuńto moje smaki lubię na ostro potrawy
OdpowiedzUsuńOstry sos to dla mojego Miśka :-) on uwielbia takie smaki :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ostre sosy :D
OdpowiedzUsuńNie lubię takich ostrych sosów.
OdpowiedzUsuńLubię takie smaki...
OdpowiedzUsuńnie przepadam za ostrymi sosami, ale na pewno ma on wielu wielbicieli :))
OdpowiedzUsuńSos ostry to coś dla mnie.
OdpowiedzUsuńRaj dla meza :-)
OdpowiedzUsuń