Składniki:
Włoszczyzna na wywar, tj marchewka, pietruszka, seler, por
pół kilograma pieczarek
cebulka i masło
pieprz, sól do smaku
Makaron pełnoziarnisty Arc-Pol
Na 2 litry wody wrzucam obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora, gotuję około 20 min, dodaje pokrojone i obrane pieczarki. Gotujemy około 30 minut. Na patelni rozgrzewam około łyżki masła i wsypuję pokrojoną cebulkę i delikatnie ją zeszliłam. Przelałam masełko z cebulką do gotującej zupy . Gotowałam przez 10 min, a później odcedziłam zupę od warzyw i grzybów.
Makaron Arc-Pol ugotowałam według zaleceń na opakowaniu.
Mój syn był bardzo zadowolony z zupki, makaron bardzo smakuje. Do tej pory nie lubiłam pełnoziarnistych makaronów, były dla mnie jakieś takie gorzkie, kwaśne. Arc-Pol jest pyszny, nie skleja się. Polecam
Zapraszam do Arc-Pol Czaniec oraz zapraszam na ich Facebooka.
Mniam choc ja za pełnoziarnistym jakos nie przepadamchoc jest samczny i zdrowy
OdpowiedzUsuńNie kupowałam takiego jeszcze
OdpowiedzUsuńMój Mikołajek jest makaroniarzem :) Nie znam tego :) Zupy grzybowej nie robiłam na Wigilię ale owszem lubię bardzo ją jeść :)
OdpowiedzUsuńMakarony pełnoziarniste są specyficznie, dla mnie trochę za twarde mimo dłuższego gotowania, ale warto wypróbować ten. Dzięki za przepis na zupkę :-)
OdpowiedzUsuńNajważniejsze, że synkowi smakowała zupa z makaronem.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie makarony :))
OdpowiedzUsuńw opakowaniu jest ciemny a po ugotowaniu jasny się robi? czy jak jest z tymi zdjęciami
OdpowiedzUsuń